Od 1. rujna jedinstvena karta HŽ-a i ZET-a

0
Komunalac add

U Vrbovcu je danas potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između tvrtke HŽ Putnički prijevoz d.o.o. i Grada Vrbovca kojim je osigurano uvođenje jedinstvene prijevozne karte za sve vrbovečke školarce, studente, umirovljenike i radnike koji koriste prijevoz Hrvatskih željeznica i ZET-a.

U ime HŽ Putničkog prijevoza ugovor je potpisao Direktor Uprave Željko Ukić koji je naglasio da je cilj nedavno usvojene Strategiju prometnog razvitka RH razvijati integrirani prijevoz te unaprjeđivati željeznički prijevoz.

U dogovoru s Gradom Vrbovcem odlučili smo od 1. rujna učenicima, studentima, umirovljenicima i radnicima ponuditi integriranu kartu. To znači da će putnici s ovoga području moći s jedinstvenom kartom putovati vlakom, autobusom i tramvajem. Dakle, putnicima koji kupe kartu HŽ-ZET bit će omogućeno da kupe i priključnu kartu iz Vrbovca i na taj način ćemo svim putnicima olakšati putovanje. Nadam se da ćemo time dati doprinos za smanjenje gužvi u cestovnom prometu te da će se povećati sigurnost i kvaliteta putovanja svim putnicima – zaključio je Ukić.

3. priključnu zonu čine relacije izvan prometnog područja Grada Zagreba uključivo s kolodvorima Dugo Selo, Božjakovina i Vrbovec. Prema novom ugovoru cijena mjesečne priključne karte za 3. zonu za  učenika/studenta/umirovljenika je 274,00 kn; ukupna cijena s mjesečnom ZET-HŽ pretplatnom kartom iznosit će 474,00 kn. Riječ je o uštedi od oko 30 kuna.
Za radnike cijena karte će biti 387,00 kn, ukupna cijena s mjesečnom ZET-HŽPP pretplatnom kartom iznosit će 787,00 kn. Oni će mjesečno uštedjeti oko 180 kuna.

Priključne prijevozne karte za 3. zonu kupuju se na putničkim blagajnama HŽPP uz mjesečne ili godišnje ZET-HŽPP pretplatne karte i zajedno omogućuju prijevoz vlakom unutar administrativnih granica grada Zagreba i 3. priključne zone kao i prijevoz ZET-om unutar administrativnih granica grada Zagreba.
Gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj izrazio je veliko zadovoljstvo ovom suradnjom te je pozvao sve Vrbovčane da koriste dogovorene pogodnosti. Ujedno je istaknuo kako smatra da je budućnost Vrbovca usko vezana uz željeznicu, odnosno da će izgradnja drugog kolosijeka, tj. dvokolosiječne pruge između Dugog Sela i Križevaca, i ovom kraju omogućiti brži razvoj.

Završetak tih radova očekuje se krajem 2019. godine, a tada bi u potpunosti trebao zaživjeti model integriranog prijevoza putnika.
 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime