Za gradonačelnika Vrbovca izabran Denis Kralj

Denis Kralj (koalicija SDP-a, HNS-a i laburista) novi je gradonačelnik Vrbovca. U jučerašnjem drugom krugu lokalnih izbora dobio je povjerenje 3.787. birača, tj. 63,51 posto. Zamjenici su mu Ivica Strnščak i Robert Đuranec. 

Hvala svima u Vrbovcu kaj su mi dali povjerenje. Dobio sam puno glasova što znači da su ljudi nezadovoljni stanjem u Vrbovcu i očekuju promjene. Na meni i mom timu je da zbilja krenemo raditi već od danas, da probamo neke stvari u Vrbovcu promijeniti, te da osiguramo građanima bolji život i budućnost za naš grad. Puno se pričalo u posljednja dva mjeseca, sad je pričama došao kraj i vrijeme je da pokažemo da znamo raditi i da pričamo djelima. Hvala svima na podršci, nadam se da vas neću iznevjeriti – poručio je Kralj.

Njegov protukandidat Damir Fašaić (HDZ-HSU) dobio je 35,47 posto glasova birača, tj. 2.115.

Zahvaljujem svim Vrbovčanima koji su prepoznali moj program i projekte te podržali mene i moj tim. Nažalost, to nije bilo dovoljno, prevladala je negativna kampanja mog protukandidata. Birači su očito nezadovoljni dosadašnjim načinom rada gradskog vodstva i odlučili su glasati protiv. Ja poštujem volju birača i smatram da iz toga moramo izvući neke pouke. Čestitam Denisu Kralju na pobjedi, očekujem od novog gradonačelnika i njegove ekipe djela, aktivnosti i projekte, a ne više samo priče. Stojim na raspolaganju i očekujem da će neke planove i projekte novi gradonačelnik i ostvariti. Mi ćemo biti konstruktivna oporba i podržavam sve dobre prijedloge, a naravno i mi ćemo predlagati one projekte koji mogu doprinijeti boljitku građana Vrbovca – poručio je Fašaić.

U Vrbovcu je glasovalo 48,97 posto birača, tj. 5.963 od ukupno 12.177 upisanih. Nevažećih listića bilo je 1,02 posto. 

Sljedeće vijesti: 9:00

Utorak, 20. 2. 2018., 00:45

Snijeg

0.9° C

Snijeg

Vlaga: 81%

Vjetar: SSI, 5.8 km/h