Održana skupština Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca

Img 3934

Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca održala je sinoć redovnu izvještajnu skupštinu u Vatrogasnom domu u Celinama . U svom izvješću o radu u 2017. godini,  predsjednik zajednice Slavko Povrlišek je istaknuo da Gradska vatrogasna zajednica raspolaže s 240 operativnih vatrogasaca, 260 članova vatrogasne mladeži te 500 pričuvnih članova, na koje se može računati u situacijama veće elementarne nepogode.

Protekle godine imali su ukupno 93 intervencije, od toga 38 požara otvorenih prostora, 31 požar stambenih objekata, devet požara dimnjaka te pet prometnih nesreća s izvlačenjem unesrećenih iz vozila. Godinu su obilježile i dvije izvanredne dislokacije na priobalju, u Benkovcu i Kistanjima. Gradska vatrogasna zajednica lani je u Vrbovcu s Vatrogasnom zajednicom Zagrebačke županije uspješno organizirala pokaznu vježbu operativnih snaga civilne zaštite  „Uragan 2017“ . Vježbu su odradili svi DVD-i Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca uz pomoć Javne vatrogasne postrojbe Ivanić Grada, Hrvatske gorske službe spašavanja, djelatnika Hitne službe, pripadnika Crvenog Križa, Udruge s potražnim psima, Županijskog centra za uzbunjivanje, MUP-a i Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Stožer vježbe na čelu sa županom, ocijenio je vježbu jako uspješnom.Provedena su i redovna osposobljavanja članstva za zvanje vatrogasnog časnika, što je uspješno položilo devet vatrogasaca.

Predsjednik zajednice Slavko Povrlišek zahvalio je vodstvu Grada Vrbovca, susjednim zajednicama i udrugama grada Vrbovca i okolice na pomoći kojom su pridonijeli kvalitetnom i korisnom radu vatrogastva, a posebno operativnim vatrogascima. 

-Poslije vojske i policije vatrogastvo je jedno od najorganiziranijih skupina u našem društvu. Relativno smo dosta dobro i opremljeni i organizirani, svakom zadatku prilazimo ozbiljno. Ja mogu reći da sam ponosan na sve svoje vatrogasce, jer sve zadaće smo odradili bez jednog ozlijeđenog, što je najbitnije  - istaknuo je Povrlišek. 

Zahvaljujući znatnijem punjenju gradskog proračuna, vatrogasci ove godine mogu računati na stotinjak tisuća kuna više u svojoj blagajni, na skupštini je najavio gradonačelnik Denis Kralj.

- Predvidjeli smo povećanje za vatrogasce sa 700 tisuća kuna, na 800 tisuća kuna. Mislim da su to značajna sredstva i siguran sam da ćete ih dobro iskoristiti. Dobro surađujemo, evo i sada smo ponovno zajedno izlazili na teren zbog poplava. Imam samo riječi hvale za vas, jer vidim kad zagusti da ste vi snaga na koju se Vrbovec može osloniti - poručio je Kralj.

Na sjednici je također na vlastiti zahtjev smijenjen dosadašnji zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Josip Posarić. Za novog je zamjenika imenovan Kristijan Košak iz DVD-a Brčevec. Također, za novog člana Upravnog odbora imenovan je gradonačelnik Denis Kralj ili osoba koju on ovlasti za tu poziciju. 

Sljedeće vijesti: ponedjeljak u 9:00

Subota, 21. 4. 2018., 20:44

Vedro

18.6° C

Vedro

Vlaga: 52%

Vjetar: JI, 1.8 km/h