Izvanredna sjednica Gradskog vijeća: Vrbovec ima dvije nove gospodarske zone

Img 4261

Na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnici su proglasili dvije nove gospodarske zone na području grada, proizvodno poslovne zone Luka jug II i Konak istok.

Cilj gradske vlasti je pomagati poduzetnicima, istaknuo je gradonačelnik Denis Kralj te najavio gradnju u zoni Konak istok već ovoga ljeta. 

- Urbanistički planovi uređenja za zone Luka jug II i Konak istok su gotovi. Naša redovna sjednica će biti tek negdje za mjesec dana, nema potrebe da investitori čekaju. Znam da investitor u Konaku već dvije godine čeka da počne s gradnjom. Ne želimo mu stvarati prepreke, dodatna čekanja, neka započne s gradnjom što je prije moguće - pojasnio je Kralj razloge sazivanja izvanredne sjednice. 

Gradonačelnik je najavio da je u planu proglašenje i gospodarske zone Konak istok II. Naime,  u ožujku je također na izvanrednoj sjednici usvojena odluka o izradi urbanističkog plana uređenja te proizvodno poslovne zone. 

- Ubrzano se radi na planu uređenja proizvodno poslovne zone Konak istok II. Očekujem da ćemo u lipnju održati još jednu izvanrednu sjednicu i nadam se usvojiti i tu zonu. Ponavljam, ovdje smo da raspravljamo o smjeru razvoja i budućnosti našeg grada. Poduzetnici su pokrenuli inicijativu, molim vas da ih podržite - zaključio je Kralj. 

Nezavisni vijećnik Darko Dananić je upozorio da Konak nema riješen sustav odvodnje otpadnih voda.

- Budući da se radi i novi plan u Konaku, a prema riječima investitora tamo će Grad Vrbovec financirati pročistač otpadnih voda, volio bih da se predvidi rješenje te da se ne rade dva pročistača nego da se sve spoji u jedan, ali i da se automatski predvidi da se cijelo naselje može spojiti na taj pročistač - rekao je Dananić. 

Nakon kraće rasprave vijećnici su zaključili da će se o tom pitanju posebno raspravljati nekom drugom prilikom, možda i na tematskoj sjednici, jer to ne utječe na proglašenje gospodarske zone i na gradnju u zoni.

Na sjednici je također usvojena odluka o usklađivanju granica naselja Lonjica, Peskovec, Negovec, Stančić i Štakorovec te grada Vrbovca i općine Brckovljani. Radi se o usklađivanju s katastrom, a na sjednici je napomenuto da ovom odlukom Vrbovec ništa ne gubi od svog teritorija. 

Sljedeće vijesti: 9:00

Utorak, 22. 5. 2018., 01:30

Vedro

15.5° C

Vedro

Vlaga: 70%

Vjetar: SI, 1.6 km/h