Vijećnici Dananić i Herček podnijeli ostavke

Hercek

Nezavisni vijećnici Grada Vrbovca Darko Dananić i Hrvoje Herček izabrani s kandidacijske liste grupe birača Hrvoja Herčeka podnijeli su ostavke na funkcije koje obnašaju u Gradu Vrbovcu, odnosno gradskoj tvrtki Komunalac Vrbovec d.o.o., a na koje su izabrani u dogovoru s vladajućom većinom nakon lokalnih izbora u svibnju 2017. U našu je redakciju stiglo priopćenje za javnost Nezavisne liste Hrvoja Herčeka, koje prenosimo u cijelosti: 

...nastavi čitati

 • Lokalna samouprava

  Načelnici i župani kao nedodirljiva i nesmjenjiva božanstva?

  Ivan Koprić

  Piše:

  Ugušit ćemo se od centralizacije 

   

  Nedavno je u postupak savjetovanja s javnošću upućen nacrt novele Zakona o lokalnoj samoupravi koji je pripremilo Ministarstvo uprave. Rok za savjetovanje bio je svega 15 dana, duplo kraći od inače preporučenog roka od 30 dana. Nacrt je privukao značajnu pažnju medija i javnosti.

  ...nastavi čitati

 • Čitajući matične knjige...

  Pronađite svoje pretke… (9)

  Damir Crnogaj

  Piše:

  Prezimena u zagradama odnose na udovice koje su se ponovno udale. Uputnici kraj nekih prezimena znače da nisam siguran u ispravan oblik. Kod nekih vjenčanih parova prezimena mladenke i mladoženje su ista, jesu li podudarnosti slučajne, ili se radi o bližem ili daljnjem srodstvu nisam siguran.

  Izvor podataka su matične knjige iz fundusa Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu.

  ...nastavi čitati

 • Savjet arhitekta

  Hidroizolacija balkona kod novogradnjei obnove zgrada (prvi dio)

  Damir Lončarić

  Piše:

  Za sprječavanje opasnosti odvajanja završne obloge od keramičkih pločica i kamena na balkonima i terasama, odlučujuća je pravilna izvedba hidroizolacijskog sustava, koji sprječava prelazak vlage u konstrukciju. Pravilnim izborom materijala i postupaka sprječavamo propadanje materijala koji su sastavni dio konstrukcije s vremenom i posljedično omogućujemo visoku kvalitetu boravka sa znatno nižim troškovima održavanja.

  Na tržištu postoje hidroizolacijski sustavi za terase i balkone kod novogradnji i obnove zgrada, koje i kod ekstremnih uvjeta omogućuje potpunu nepropusnost, odličnu prilagodljivost i trajnost.

  ...nastavi čitati

 • Vremeplov

  Vrbovečki kroničar, kolekcionar i sportsko-društveni radnik Zvonimir Štanfel

  Stjepan Zdenko Brezarić

  Piše:

  Prije dvadeset godina preminuo je vrbovečki društveni kroničar, javni djelatnik, kolekcionar, feljtonist Komune, neimar i promicatelj nogometnog sporta, Zvonimir Štanfel koji je u nasljeđe ostavio bogatu sportsku i društvenu arhivu Vrbovca i okolice. Popularni Zvonko bio je znan po mnogim hobijima kojima je ispunio svoj život od sakupljanja značaka, kartofilije, deltiologije, faleristike, etnološke baštine pa do sportske memorabilije i ornitologije, a koji su postali jednim dijelom i sastavnica vrbovečke svakodnevnice. 

  ...nastavi čitati

Sljedeće vijesti: 9:00

Utorak, 20. 2. 2018., 00:45

Snijeg

0.9° C

Snijeg

Vlaga: 81%

Vjetar: SSI, 5.8 km/h